4 – Hydrogenované oleje
Trans-tuky umožňují zpracovaným výrobkům, zejména polotovarům a hotovým výrobkům, delší trvanlivost. Mají však i další vlastnost: mění strukturu a pružnost buněčných membrán, což může vést i k rakovině.

5 – Rafinované potraviny

Pravidelná a nadměrná konzumace cukru a dalších sladidel, jako je fruktóza, přispívá ke zvýšení rizika rakoviny. Mnoho produktů obsahuje cukr, který je již na většině míst uváděn jako glukózo-fruktózový sirup.

6 – Vysoce kalorická jídla

Příliš vysoký denní příjem kalorií je nebezpečný nejen pro obezitu, ale i pro její následky. Málokdo si uvědomuje, že obezita je hlavním rizikovým faktorem rakoviny tlustého střeva, prsu, ledvin, jícnu, žlučníku a děložní sliznice.

7 – Zelenina a ovoce ošetřené insekticidy
Zelenina a ovoce obsahují mnoho vitamínů, minerálů, vlákniny, vody, antioxidantů a dalších rostlinných účinných látek, které jsou důležité pro udržení našeho zdraví, včetně prevence rakoviny. Vždy se ujistěte, že získáváte produkty z dobrého zdroje.

Pokud se vám článek líbil, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli!