Jemné stlačování tohoto bodu by mělo přinést člověku emocionální rovnováhu.

Podle Carterovo zjištěních, stimulace tohoto bodu přináší úlevu ve více ohledech. Mělo by vám to pomoci, když cítíte strach, úzkost, obavy, ale i depresi či nevolnost.

Doporučuje tuto techniku ​​využít i lidem, kteří se potřebují uklidnit, zvláště pokud patří k výbušným povahám.

Když se dostanete do prudké výměny názorů, masírováním tohoto bodu si můžete zkusit navodit pocit klidu, abyste ve zlosti neřekli něco nerozumného, čeho byste později mohli litovat.

Využít to mohou i lidé, kteří jsou nervózní, když mají mluvit před větším množstvím lidí. Jednoduše, jde o způsob, jak si pohladit nervy tehdy, když to potřebujete, ať už jste ve stresu nebo máte trému. Je to i jeden ze způsobů, který můžete zkusit, pokud vás trápí nespavost.

Jemná tlaková masáž tohoto bodu by měla trvat od 30 sekund až po 3 minuty, aby byla účinná a je dobré ji kombinovat s tím, že budete zhluboka dýchat. Chcete-li dosáhnout ještě efektivnějšího výsledku, můžete ruce vystřídat a masírujte i bod na druhé ruce.

Samozřejmě, nemusí to fungovat u každého, ale stojí to za pokus. Celá akupresura se zabývá tím, jak si stimulací jednotlivých bodů na těle můžete přinést úlevu od některých problémů.

Nemůžeme si to však zaměňovat s medicínou, protože když má člověk nějaký zdravotní problém, kouzelný bod na těle mu nepomůže.

Pokud vás však trápí jen občasné pocity nervozity či neklidu způsobené stresem, můžete tuto metodu vyzkoušet.

Také v oblasti emočních problémů však platí, že pokud by šlo o vážnější problémy, nejlepší je požádat o pomoc odborníka, v tomto případě například psychologa.

Tato technika přitom řeší pouze konkrétní stav – například momentální pocit stresu, abyste se mu vyhnuli dlouhodobě, měli byste odstranit samotnou příčinu tohoto stresu, abyste ho zmírnili, nebo byste se ho měli naučit odbourávat.