Chuť na jídlo

Hlavní kategorie potravin, pokud je tak můžeme nazvat, po kterých vždy toužíme, jsou: čokoláda, chipsy a hranolky. Jsou plné cukru, soli a tuku – 3 ingredience, které tak dobře chutnají. Je vědecky dokázáno, že jsou návykové, protože jakmile stimulují centrum odměny v mozku, vytváří se začarovaný kruh: chceme víc a víc a nikdy to nebude dost.
Nemyslete si ale, že těmito chutěmi trpí nejen vaše postava, ale je cítit i váš interiér.

Jak se vaše slinivka přetíží inzulinem, hladina glukózy v krvi klesne a budete se cítit unavení, takže můžete být v pokušení použít dortový energizér nebo sáček chipsů, abyste znovu získali svou pozornost, pozornost – ve velmi krátké době , ztratil energii.

Mozek se tak stává na těchto potravinách závislým a vy jste dokonalou obětí kil navíc a ideálním kandidátem na cukrovku.
Místo toho, abyste ho odkládali na poličku se sladkostmi, uhaste žízeň ořechy, jako jsou mandle, pistácie nebo vlašské ořechy, jezte čerstvé ovoce nebo si přikusujte mrkev. Jsou mnohem zdravějšími variantami a sytost a energie jsou zaručeny na mnohem delší dobu.

Kila navíc

Většina lidí s prediabetem má nadváhu a tato nadváha je hlavním rizikovým faktorem pro rozvoj cukrovky. Snažte se dělat malé kroky, abyste dosáhli viditelných výsledků. Dieta nemusí první měsíc dobře fungovat, ale je potřeba vytrvat a stanovit si reálné cíle.

Nemyslete si, že musíte zhubnout 25 kilogramů za 2 měsíce, protože tato nadváha se rozhodně neobjevila za pouhé 2 měsíce. Tělo potřebuje čas, aby vnímalo akce, které na něm mají být provedeny. Studie ukazují, že když ztratíme 5–7 % tělesného tuku, snížíme riziko cukrovky o více než polovinu, takže buďte trpěliví, věřte si a motivujte se, že uspějete.

Tělo ve tvaru jablka

Přibývání na váze v oblasti břicha je spojeno s inzulinovou rezistencí a prediabetem, takže pokud máte postavu ve tvaru jablka a tuk se ukládá zejména od pasu dolů, měli byste urychleně jednat. Takzvaný břišní tuk má hodně společného se zvýšeným rizikem vysokého krevního tlaku, srdečních chorob, mrtvice a vysoké hladiny cholesterolu – to vše jsou rizikové faktory pro rozvoj cukrovky. Zvýšené riziko Alzheimerovy choroby bylo také pozorováno u viscerálních dospělých.
Řešením, jak se těmto stavům vyhnout, je vyvážená strava, normální váha a pravidelný pohyb.

Vysokého napětí

Hypertenze je příčinou mnoha stavů, včetně prediabetu. To je způsobeno zánětem v těle, který způsobuje zahušťování a viskozitu krve, což zvyšuje riziko krevních sraženin a vadného průtoku krve do hlavních orgánů v těle.
A v tomto případě je zdravá strava, omezení příjmu soli, cvičení a udržování tělesné hmotnosti skutečnými a účinnými řešeními, jak předcházet vysokému krevnímu tlaku.

Co dělat

Nejdůležitější je hlídat si svou tělesnou váhu. Lidé, kteří v dospělosti přiberou, mají vyšší riziko vzniku prediabetu nebo cukrovky. Vědci z Harvardské univerzity zjistili, že u ženy, která ve věku 18 let přibrala 4-7 kilo, je dvakrát vyšší pravděpodobnost, že onemocní cukrovkou.
Prediabetu nebo cukrovce lze také předejít, pokud do svého denního režimu zařadíte sport, venkovní cvičení nebo půlhodinovou procházku.
Pokud vám byl diagnostikován prediabetes, je vhodné provést určité dietní změny. Tajemství zdravé výživy spočívá v konzumaci tučné a tučné stravy. Potraviny s vysokým obsahem vlákniny, jako je ovoce, zelenina, obiloviny, ořechy, jsou ideální pro každodenní konzumaci. Pijte s mírou nebo se vzdejte alkoholických či slazených nápojů. Přestat kouřit, jeden z hlavních rizikových faktorů prediabetes a cukrovky.

Testujte si hladinu cukru v krvi každý rok , zvláště pokud je vám více než 40 let!
Normální hodnoty

Glykémie nalačno: 70 – 100 mg / dl; Orální glukózový toleranční test: <140 mg/dl

Prediabetes

Glykémie nalačno: 110 – 125 mg / dl; Orální glukózový toleranční test: 140 – 199 mg / dl

Diabetes

Hladina glukózy v krvi nalačno: ≥126 mg/dl; Orální glukózový toleranční test: ≥200 mg/dl

Zdroj:doctorulzilei.ro