postup:

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou, přidáme i cukr a vyšleháme tuhý sníh.

Přidáme oba žloutky a zašleháme do sněhu.

Kakao s moukou prosejeme a vmícháme do vaječné hmoty. Vodu smícháme s olejem a také vmícháme do těsta.

Formu o průměru 18 cm vyložíme papírem a navrstvíme do ní těsto – ťukneme o pracovní desku a pečeme 30 minut při teplotě 160 stupňů. Vyjmeme z formy a necháme vychaldnúť.

Připravíme si krém: želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Cukr utřeme s žloutky, přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání rozpoutal ve vodní lázni.

Mascarpone si smícháme se žloutkovou hmotou a vymícháme na jednotný krém.

Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a také vmícháme do krému.

Kávu prirpavíme klasicky z vody, instantních kávy a přidáme i rum.

Korpus prořízneme na polovinu. Do jedné poloviny vtlačíme formu o průměru 15 cm a vyřízneme vnitřní menší kruh.

Větší kruh vložíme do formy, navrstvíme něj polovinu krému, na krém menší vykrojený kruh a druhou polovinu krému. Oba korpusy natřeme nebo pokapeme kávou.

Na 4 hodiny vložíme do lednice a pak jednoduše vybereme pomocí krůty ručníku namočeného v teplé vodě.

Zdroj:Dobrenoviny.sk