postup:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s citrónovou šťávou, přidáme i cukr a vyšleháme tuhý sníh.
Přidáme oba žloutky a zašleháme do sněhu.
Kakao s moukou prosejeme a vmícháme do vaječné hmoty. Vodu smícháme s olejem a také vmícháme do těsta.
Formu o průměru 18 cm vyložíme papírem a navrstvíme do ní těsto – ťukneme o pracovní desku a pečeme 30 minut při teplotě 160 stupňů. Vyjmeme z formy a necháme vychaldnúť.
Připravíme si krém: želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Cukr utřeme s žloutky, přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání rozpoutal ve vodní lázni.
Mascarpone si smícháme se žloutkovou hmotou a vymícháme na jednotný krém.
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a také vmícháme do krému.
Kávu prirpavíme klasicky z vody, instantních kávy a přidáme i rum.
Korpus prořízneme na polovinu. Do jedné poloviny vtlačíme formu o průměru 15 cm a vyřízneme vnitřní menší kruh.
Větší kruh vložíme do formy, navrstvíme něj polovinu krému, na krém menší vykrojený kruh a druhou polovinu krému. Oba korpusy natřeme nebo pokapeme kávou.
Na 4 hodiny vložíme do lednice a pak jednoduše vybereme pomocí krůty ručníku namočeného v teplé vodě.
Zdroj:Dobrenoviny.sk