Jak připravit chutné zelné řízky:

  1. Nejprve odstraňte hrubý střed ze zelí a nakrájejte ho na tenké plátky. Pak ho vložte do hrnce a vařte v osolené vodě po dobu 10 minut. Poté ho sceďte a nechte vychladnout.
  2. Rozehřejte pánvi s olejem na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte ho.
  3. V misce smíchejte vejce, mouku, sůl, mletou papriku a pepř. Poté přidejte cibulovou směs a promíchejte.
  4. Naolejte pánev a lžící naneste směs na pánev, vytvarujte ji a smažte z obou stran do zlatova.
  5. Hotové zelné řízky dejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou.
  6. Připravte si jogurtovou omáčku: v malé misce smíchejte jogurt, kopr a nastrouhanou okurku.
  7. Podávejte zelné řízky s jogurtovou omáčkou.

Takto připravené zelné řízky jsou skvělou alternativou k masu a budou určitě chutnat celé rodině.