Strava bohatá na cukry

Pokud je vaše strava bohatá na cukry, může to snížit množství dobrých bakterií ve vašem střevě. Příliš mnoho rafinovaného cukru je spojeno se záněty v těle, a to může vést k řadě onemocnění.

Žaludeční potíže

Pravděpodobně nejviditelnějším znakem nezdravých střev jsou žaludeční problémy. Pokud máte hodně plynatosti, trpíte nadýmáním, zácpou, průjmem nebo pálením žáhy, to vše může svědčit o problémech se střevy, která si nedokážou dobře poradit s jídlem a vylučují „odpad“.

Problémy se spánkem nebo neustálá únava

Když střeva nejsou zdravá, může to dokonce způsobit problémy se spánkem, jako je nespavost, nebo vést k chronické únavě. Důvodem je to, že většina spánkového hormonu, serotoninu, je produkována ve střevech.

Potravinové intolerance

Potravinová intolerance může být známkou špatných bakterií ve střevech. To může vést k problémům s trávením některých potravin, ale také k nadýmání, průjmu a plynatosti.

Autoimunitní stavy

Nový výzkum ukázal, že stav střev přímo ovlivňuje imunitní systém. Odborníci tvrdí, že nezdravá střeva zvyšují systémový zánět, který ovlivňuje fungování imunitního systému a důsledkem mohou být autoimunitní onemocnění.

Podráždění kůže

Změny a podráždění kůže, jako je ekzém, mohou souviset se špatným zdravím střev. Důvodem je, že určité množství potravy „uniká“ ze střev, což způsobuje podráždění.

Jak zlepšit zdraví střev

Pro zlepšení zdraví střev můžete udělat pár věcí: dopřejte si dostatek spánku, snažte se omezit stres, kterému jste vystaveni, pijte dostatek vody, jezte pomaleji, kontrolujte potravinové intolerance, užívejte prebiotika nebo probiotika a změňte svůj jídelníček.

Zdroj:fav0rit77