Použití slézu přehlíženého

Existuje mnoho způsobů, jak využít léčivých vlastností slézu přehlíženého. Můžete si připravit léčivý čaj z této rostliny, který pomůže při různých zdravotních problémech. Dále můžete použít květiny slézu jako ozdobu na jídlo nebo je přidat do zeleninových salátů. Odvar slézu také může být použit pro venkovní použití.

Recept na čaj ze slézu pro vnitřní použití je velmi jednoduchý. Budete potřebovat 1 čajovou lžičku sušeného slézu a 2,5 deci vody. Čaj vložte do síťka a zalijte vroucí vodou. Louhujte 12-14 minut a poté vypijte teplý čaj. V akutních případech můžete pít tento čaj 1-3krát denně.

Pro zevní použití slézu můžete odtrhnout listy rostliny a aplikovat sléz přímo na rány nebo místa postižená kožními problémy. Šťáva z listů obsahuje léčivý sliz, který dezinfikuje rány a urychluje jejich hojení.

Recept na odvar ze slézu pro venkovní použití je také snadný. Potřebujete 2 polévkové lžíce sušeného slézu a 3 deci vody. Čaj vložte do síťka na čaj a zalijte vroucí vodou. Nechte louhovat 15-20 minut a poté můžete čaj vyjmout nebo scestit skrz sítko na čaj. Teplý čaj pak aplikujte na čistou látku nebo vatový tampón a aplikujte na čistou ránu. Tyto obklady můžete aplikovat až třikrát denně.