postup:
V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a droždí. Necháme vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme přikryté vykynout na teplém místě.

Na pomoučeném vále rozválíme na plát o rozměrech 40 × 30 cm. Zlehka ho potřeme rozšlehaným vejcem.

Tvaroh rozmixujeme se zakysanou smetanou, osladíme vanilkovým a krystalovým cukrem podle chuti a natřeme na plát těsta. Posypeme rozinkami a srolujeme.

Plát těsta nakrájíme ostrým nožem na proužky a uložíme na vymazaný plech.

Potřeme zbylým rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 ° C asi 25 minut.

Přejeme vám dobrou chuť.

Zdroj:Dobrenoviny.sk