Výhody pampelišky

Pokud jste nevěděli, co všechno pampeliška dokáže, budete mile překvapeni. Máte v zahrádce nějaké žluté květy? Utíkejte jejich natrhat a potom nedočkavě čekejte, kdy vyrostou další. Protože pampeliška:

# Léčí klouby a hojí rány

# Je vynikající na trávení – normalizuje chuť k jídlu, zlepšuje metabolismus a spalování

# Pomáhá stimulaci nervového systému, nedostatku energie, chronické únavě a napětí

# Odstraňuje jedy a toxiny z organismu, odstraňuje následky užívání drog

# Pomáhá při problémech se zácpou – obsahuje složky, které mohou pomoci jako mírné projímadlo

# Dodává tělu přírodní vitamíny a minerály – měď, železo, draslík, hořčík, sodík, vitaminy A, C, B

# Vyrovnává pokožku, vyhlazuje vrásky, zlepšuje znečištěnou pleť a odstraňuje pihy

Nejlepší čas začít sbírat pampelišku

Nejlepší čas na sbírání pampelišky je na jaře a počátkem léta. Kořeny by měly naopak sbírat v srpnu a září, případně brzy na jaře – v dubnu, na začátku května. Nenechte si ujít tento čas a běžte sbírat pampelišku.

Účinky

Léčba anémie: smíchejte 3 PL pampeliškových květů a 3 PL plicníku. Přidejte 2 pl kopřivových listů a 1 PL pelyňku. Vše zalijte litrem vroucí vody a 50ml čistého alkoholu. Pijte denně před spaním.

Léčba zácpy a nadýmání: 1 šálek pampeliškových květů zalijte sklenicí vody a vařte při nízké teplotě přibližně 15 minut. Poté nechte odvar louhovat půl hodiny a tři až čtyřikrát za den si dejte polévkovou lžičku.

Léčba hormonální nerovnováhy: naplňte třílitrový zavařovací sklenici teplou vodou a přibližně do poloviny pampeliškovými květy, přidejte 1 kg cukru a dobře promíchejte. Nechte na parapetu 3 týdny a výsledný elixír si pak přidávejte namísto sladidla do čaje nebo do kávy.

Pokračování na další straně