Květy a listy pampelišky

Jasně žluté květy pampelišek, které jsou na jaře roztroušeny v zahradách, na stráních a loukách, ohlašují příchod teplého jara. Využijte tyto léčivé rostliny a sami si je nasbírejte. Pampeliška zvyšuje vylučování žaludečních šťáv, napomáhá detoxikaci a má příznivý vliv na činnost jater, což může zlepšit trávení. K přípravě čaje z květů a listů potřebujete na jeden šálek tři květy a tři listy, které je třeba před zpracováním důkladně omýt. Vložte do šálku, zalijte horkou vodou a louhujte 25 minut, poté vyjměte a pijte dvakrát denně.

kopřiva

Kopřivy Pomáhají čistit močové cesty, odstraňovat přebytečnou vodu z těla a detoxikovat organismus. Pravidelné pití kopřivového čaje (ne však déle než dva týdny) může podpořit hubnutí. Připravíte ho tak, že polévkovou lžíci sušené kopřivy přelijete 250 ml vroucí vody. Poté přikryjte a nechte 10 minut louhovat a sceďte. Kopřivový čaj by se měl pít každý den ráno na lačno a ještě dvakrát během dne.

 Přeslička

Přeslička je navíc doslova bohatá na minerály a vitamin C. Její nejdůležitější vlastností jsou močopudné vlastnosti, které pomáhají zlepšit odvodnění. Dvě polévkové lžíce sušené přesličky dejte do sklenice, stačí dvě polévkové lžíce, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut působit; pijte třikrát denně.