Aromaterapie ve formě uzených listů je však často účinná v kombinaci s jinými terapiemi. Studie na zvířatech také ukazují, že je účinná při léčbě zánětů, rakoviny prsu, ledvinových kamenů, cukrovky 2. typu, infekcí, bolestí hlavy a poruch trávení.

Léčba bobkovými listy je pro většinu lidí bezpečná. Bobkový list však může ovlivnit hladinu cukru v krvi, a proto by se měl u diabetiků užívat s opatrností. Také konzumace potravin ochucených bobkovým listem může způsobit alergie. Kromě toho se bobkový list nedoporučuje používat před plánovaným chirurgickým zákrokem, protože v kombinaci s anestetikem může ovlivnit centrální nervový systém.

Nejlepší je použít předem usušené bobkové listy, protože čerstvé listy se špatně vaří. Můžete také použít bobkové listy, které se často prodávají jako koření. Použijte popelník, skleněnou nebo keramickou misku, udržujte ji v čistotě a můžete do ní vložit fólii, pokud chcete popel zachytit. Opatrně spalte špičky listů a oheň rozfoukejte, aby listy neshořely. Uchovávejte mimo dosah dětí a domácích zvířat po dobu 10-15 minut.