Proto byste se měli vyvarovat sójových bobů:

  • Jsou nabité anti-živinami nebo takzvanými přírodními toxiny. Tyto anti-živiny jsou vlastně inhibitory, které brání sekreci enzymů potřebných pro trávení bílkovin a nejsou deaktivovány běžným vařením. To je velmi nebezpečné a může to vést k rozsáhlým žaludečním onemocněním a chronickým nedostatkům v příjmu aminokyselin, což způsobí vážné poškození pankreatu nebo dokonce rakovinu.
  • Většina sójových bobů je GMO a jsou plné škodlivých pesticidů
  • Obsahují hemaglutinitidu, která může vést ke srážení krve
  • Obsahují vysoké množství goitrogenů, což může vést ke snížení funkce štítné žlázy
  • Sójové boby obsahují fytáty, které brání vstřebávání minerálů, jako jsou: vápník, železo, zinek a hořčík

Naštěstí existuje bezpečný způsob, jak je konzumovat:

  • Tempeh – má pevnou strukturu a ořechovou, houbovou chuť.
  • Sójová omáčka – existuje mnoho různých druhů sójové omáčky a všechny jsou vyrobeny z umělých chemických produktů. Existují ale některé, které se vyrábějí fermentací enzymů, soli a sójových bobů.
  • Miso – tato pasta má slanou, máslovou strukturu a používá se v miso polévce.
  • Natto – mají lepkavou strukturu a sýrovou chuť. Tyto produkty obsahují vysoké množství nattokinázy – ředidla krve, vitaminu K2 a prospěšných bakterií – bacillus subitilis.

Jak jsme řekli, měli byste se rozhodně vyhnout všem výrobkům, které obsahují sójové přísady, jako jsou: sójové mléko, sojové hamburgery, sójový sýr, sójové energetické tyčinky, sójová zmrzlina a prášky sójových bílkovin. Měli byste se také vyhnout nezdravým a zpracovaným potravinám. Měli byste se snažit jíst zdravě, jíst hodně ovoce a zeleniny a pít hodně vody. Měli byste se o své tělo dobře starat, protože to nikdo jiný neudělá. Děkujeme za přečtení a nezapomeňte je sdílet se svými přáteli a rodinou.

Zdroj:healthytipsworld.com