postup:

Bílky vyšleháme se špetku soli. Když je hmota tvrdá a drží se na lopatkách mixéru, začneme po lžících přidávat cukr, který po každé dávce dobře promícháme. Na konci dostaneme tuhou a lesklou pěnu, která po vyjmutí metel z mixéru tvoří vrcholy. Přidejte citrónovou šťávu a škrob a míchejte opatrně za stálého míchání špachtlí pohyby zdola nahoru.

Citrónovou šťávu lze nahradit octem.

Směs natřeme v rovnoměrné vrstvě do velkého plechu na pečení (40/28 cm) vyloženého pečícím papírem. Posypeme mandlovými lupínky.

Pokud žádný mandlové lupínky nemáte, vynechte je nebo můžete použít kokosový ořech.

Plech vložte do trouby na střední až nízkou teplotu (nebo na 150 stupňů elektrické trouby s ventilací) na asi 30 minut, dokud nebude vrch navrchu hnědavý.

Odstavíme na mřížku a necháme vychladnout spolu s pečícím papírem. Na stůl dáme další plát pečicího papíru a vrch otočíme dnem vzhůru a opatrně odstraníme pečící papír.

náplň:

Krém na šlehačku vyšleháme, dokud nezačne získávat pevnou konzistenci. Přidejte cukr a smetanový sýr a mícháme, dokud krém nebude tuhý a nadýchaný.

smetanový sýr je možné nahradit mascarpone

Získaný krém se rovnoměrně rozetře po bílkový cestě. Přidejte ovoce podle chuti. Použila jsem čerstvé jahody, maliny a mražené borůvky. Zaviňte co nejtěsněji. Dobře zabalíme do papíru na pečení (nebo potravinové fólie) a dáme do lednice na minimálně 1 hodinu.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj:napadovyblog