postup:

Rozdrťte 90 g sušenek, přidejte 25 ml mléka a navrstvěte do formy. Zatlačte na dno a dejte na 20 minut vychladit do lednice.

Vymíchejte 200 g mascarpone a 30 g cukru.

5 g práškové želatiny dejte nabobtnat do 30 ml studeného mléka a následně zahříváním rozpusťte . Vmíchejte do mascarpone a stejně přimíchejte i citronovou kůru a šťávu.

Smetanu vyšlehejte s cukrem na šlehačku, 50 g šlehačky vmíchejte do mascarpone krému, zbytek odložte na vrch dortu.

Přimíchejte i ovocné pyré, krém navrstvěte na sušenky, na krém natřete zbylou šlehačku a vložte zpět do ledničky.

Nakonec si připravte želatinu podle návodu na obalu a najlejte na vrch dezertu. Nechte vychladit v lednici a podávejte. Ozdobte podle vkusu.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: youtube