Léčba kocoviny

Slanina a další tučná jídla se často používají jako domácí léky na pomoc při kocovině. Zatímco vysoké koncentrace soli a draslíku ve slanině mohou pomoci nahradit elektrolyty ztracené v důsledku dehydratace a zmírnit některé příznaky kocoviny, neexistuje žádný vědecký důkaz, že slanina skutečně léčí nebo léčí kocovinu.

Zadržování vody

Možná jste již byli varováni, abyste se snažili co nejvíce vyhýbat, ale je důležité vědět, že existují i ​​tací, kteří ve své stravě nekonzumují dostatek soli. Sportovci se mohou potit a ztratit tolik soli, že způsobí nerovnováhu elektrolytů. Strava s vysokým obsahem sodíku může pomoci lidem se syndromem posturální ortostatické tachykardie zvládnout jejich příznaky.

V těchto případech mohou potraviny s vysokým obsahem sodíku, jako je slanina, pomoci lidem získat dostatek soli ve stravě, zvláště pokud nemají rádi chuť kuchyňské soli přidané do jídla.


Další výhody slaniny

Tato potravina neobsahuje sacharidy, které jsou považovány za přibírání na váze, a navíc poskytuje pocit sytosti. Snadno se připravuje a je velmi dobrým zdrojem energie.