Jak z ořechů vytěžit co navíc?

V kombináciíi s teplým mlékem  (s látkami kombinace živin které mléko obsahuje), působí ořechy jako  neutralizátor toxinů v lidském těle . V této kombinaci také urychlují regeneraci zánětlivých onemocnění horních cest dýchacích a přispívají ke zlepšení akutních stavů pacientů s tuberkulózou. Pro posílení imunity a podporu detoxikace je vhodná i kombinace  ořechů s včelím medem .

Pokud si ráno dopřejete nasekané vlašské ořechy s tvarohem a rozinkami , získáte velmi účinný prostředek pro podporu  správné činnosti srdečního svalu, regeneraci jater, nervového systému a prevenci aterosklerózy . Stejně prospějete i svému zraku – bylo zjištěno, že kombinace živin v této směsi  působí jako prevence poklesu zrakové ostrosti  způsobené věkem.

Nesmíme také zapomínat na to, že ořechy jsou velmi užitečnou potravinou při léčbě anémie, správném psychickém vývoji, zlepšují paměť a pozornost.

Cenné látky jsou z ořechů  – stejně jako v případě jadérek a semínek – jsou získávány a vstřebávány do organismu pouze tehdy, když je ořech dostatečně zpracován – požvýkáním v ústech. Nemějte proto zbytečný stres, že se vám kousek ořechu dostane mezi zuby. Látky, které z něj takto získáte, jsou pro vaše zdraví hotovým pokladem.

S ořechy to však rozhodně nepřehánějte – ve vysokých množstvích se mohou projevit nepříjemné alergické reakce a nejsou vhodné ani pro lidi trpící kolitidou. Nezapomínejte, že jejich síla se neukrývá ve velkém množství.

Zdroj.somzena