Margarín

Ach ano. Další oblíbená margarínová pomazánka se vyrábí z rostlinných olejů, které se ze slunečnice extrahují pomocí chemikálií, vysoká teplota v procesu zpracování oleje ničí všechny vitamíny a antioxidanty v nich obsažené a vede k tvorbě volných radikálů, které mohou způsobit velké poškození buněk a zvýšit riziko rakoviny. Jde o oleje, které jsou již na začátku nezdravé. A přidání nových chemikálií přivádí margarín do pevného a rozpoznatelného stavu, což je velmi škodlivé. A proto si místo margarínu namažte chleba máslem nebo starým dobrým sádlem.

Sýr v sáčcích

Tento sýr se nevyrábí z čistého sýra, to je vám asi jasné. Připravuje se z toho, co zbylo v procesu výroby sýra. Obsahuje pouze 50 procent sýra, přičemž dalšími složkami jsou voda, tuky, emulgátory a umělá barviva, aby výrobek co nejlépe vypadal. Tento sýr má dvakrát více soli než běžný sýr. A tuk? Je jich více než v jakémkoli jiném mléčném výrobku.

Popcorn

Popcorn je také na seznamu zvláště škodlivých potravin. Ale ne ty známé pečené na sporáku, ale popcorn z mikrovlnky. Protože obsahují chemickou látku, u které bylo prokázáno, že zvyšuje riziko rakoviny, ovlivňuje plodnost a zasahuje do funkce ledvin. Mnoho mikrovlnných popcornů je nabitých umělými příchutěmi a transmastnými kyselinami, stejně jako chemikáliemi, které způsobují bolesti hlavy a nevolnost. Odborníci na výživu doporučují milovníkům popcornu, aby si tuto svačinu vyrobili tradičním způsobem.

Párky v rohlíku

Nehty, kůže, kopyta, vnitřnosti, žíly, chrupavky a maso té nejhorší kvality jsou obroušeny k nepoznání. Doplní je pak sója, škrob, koření, voda, hodně soli, konzervanty, ale také barva, kterou najdeme ve rtěnkách a paprikový extrakt. Když se to vše promíchá, dostaneme známé párky v rohlíku, které by kvůli všem těmto složkám a jejich vlivu na organismus měly být zcela vyřazeny z používání. Ale jako alternativa se nabízí domácí klobásy.

Zdroj:Lifehacker

1
2