jak skladovat?

  • Angrešt lze použít pro různé účely v různých stavech dospělosti (viz níže). Podle toho nakupujeme a sklízíme.
  • Více nezralých zrn je tvrdších, jasnějších a zelenějších než zralá.
  • Hledejte bobule bez trhlin a skvrn.
  • Jeho zralý angrešt je vlhký a měkký, obtížně se přepravuje a snadno se kazí a plesní.
  • Může být skladován v chladničce po dobu 3-5 dnů.

Všestranný angrešt

Ovoce lze použít mnoha způsoby:

  • vynikající kompot lze připravit z nezralého ovoce;
  • díky vysokému obsahu pektinu lze polozralé angrešt použít k zahuštění džemů a kompotů z jiného ovoce, do omáček, polévek;
  • zralé, vhodné k syrové konzumaci, na koláče, můžeme si z toho udělat džem, ale i víno;
  • lze dobře zmrazit;
  • jeho chuť je příjemně smíchána s následujícími pokrmy: jablko, jahoda, máta, bezinka, jehněčí a vepřové maso, ryby.

Recepty

Saská polévka
Ingredience:

  • 1 slepice
  • 3 mrkev
  • 2 kořeny petrželky
  • 1 střední celer
  • 100 g rozinek
  • 100 g hroznů malého zrna
  • 3-4 dl zakysané smetany
  • 150 g angreštu
  • citronová kůra, skořice, hřebíček
  • 50 g másla
  • 2 Ek mouka
  • sůl

Z masa a zeleniny připravíme vývar, ze kterého vyjmeme maso a nakrájíme ho na kousky. Vařte rozinky a drobnozrnné hrozny ve šťávě, zatímco angrešt vařte v samostatné misce do měkka a poté prolomte. Polévku zalijeme máslem a moukou, angreštovou omáčku precedíme. Zakysaná smetana a podáváme s kousky masa.

Křupavé
přísady z angreštu :

  • 100 g másla
  • 200 g mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • 400 g angreštu očištěno
  •  skořice, mleté ​​hřebíček

Umístěte angrešt na dno jenského hrnce a ostatní ingredience ručně promíchejte v mixovací misce a poté rozdrobte na ovoce. Trochu vymačkejte a pečte 30-40 minut ve středně teplé troubě. Podáváme se šlehačkou.

Zdroj:viccmagazin.com