4 Přísná dieta
Pokud se snažíte zhubnout, rozhodně to nedělejte pomocí drastických diet. Jsou naprosto k ničemu, jen vám přivodí Jojo efekt a smutek z toho, že se vám hubnout nedaří. Nechte si udělat odborně sestavený jídelníček a seznam cviků.

Množství potravy je totiž vhodně přizpůsobeno pouze vám podle toho, kolik chcete zhubnout s pokrývá i potřebu živin při vašich dnech. Rozhodně se nedoporučuje nejíst vůbec nebo jen omezené množství. Je potřeba doplňovat zejména železo a kyselinu listovou, které odcházejí s krví ven z těla. Mohlo by se stát, že budete chudokrevné! Dodržování pitného režimu je samozřejmostí.

5 Užívání některých léků
V období menstruace je snížena srážlivost krve, proto zvažte užívání léků ovlivňujících krvetvorbu, např. Analgin či Acylpyrin. Pokud budete muset, užijte Paralen, který se může užívat i v těhotenství.

6 Pití alkoholických nápojů
Tvrdý alkohol zesiluje menstruační bolesti a taková opička při vašich dnech asi taky nebude zrovna to pravé ořechové. K pití si dávejte nejlépe obyčejnou vodu bez bublinek, nesycené minerálky nebo ovocné a zeleninové šťávy.

7 Hygiena při výměně tampónu či kalíšku
Věříme, že tato informace je známá všem ženám, tedy před vyjímáním a vkládáním hygienických pomůcek do pochvy je nutné si dobře umýt ruce. Pokud tak neučiníte, můžete si zavléct pořádnou infekci, jejíž léčba bude více než nepříjemná.

8 Konzumace slaných i sladkých potravin
Ačkoliv mívají ženy při menstruaci různé chutě, rozhodně by měly omezit jak slané, tak sladké potraviny. V případě, že budete moc solit, zvýšíte si šanci vzniku otoků a zadržování vody v těle. Sladkosti vám zase mohou způsobit velmi nepříjemnou kvasinkovou infekci.