1. Mléčné výrobky

Mléčné výrobky jsou skvělým pomocníkem při budování svalové hmoty. A právě svaly pomáhají pálit tuk. Takže pokud chcete zhubnout, konzumujte dostatek mléčných výrobků s nízkým obsahem tuku.

  1. Vajíčka

Vaječný bílek obsahuje protein, který pomáhá urychlit proces hubnutí. Konzumace vajíček se doporučuje především na snídani, protože pomáhají nakopnout metabolismus. Pokud je budete konzumovat každý druhý den, neomrzí vás a pomohou vám zdravě hubnout.

  1. Špenát

Studie, které provedla Journal Hormones ukázaly, že konzumace alespoň 3 šálků špenátových listů týdně urychlí proces hubnutí o 10%. Díky těmto studiím také vědci zjistili, že špenát obsahuje kyselinu lipoovou, která pomáhá blokovat cukr, aby se nedostal do krevních buněk. To znamená, že cukr se spotřebuje jako energie a neukládá se do tukových zásob.

  1. Jablka a hrušky

Pravidelná konzumace tohoto ovoce přispívá ke snížení hladiny cukru v krvi a podporuje hubnutí. Jablko, zda hruška by měly konzumovat alespoň 2x denně. Mimo jiné také obsahují unikátní kombinaci vlákniny a ovocných kyselin, které pozitivně působí na trávení a pomáhají předcházet onemocněním tlustého střeva.

  1. Skořice

Skořice obsahuje esenciální olej, který aktivuje v těle termogenezi. Je to metabolický proces, který přirozeně pomáhá zahřát organismus, což podporuje spalování kalorií. Takže pokud například přidáte trochu skořice do vaší ranní ovesné kaše, podpoříte tím proces spalování kalorií.

Pokračování na další straně