1. Lepší trávení
    Zdravé, pravidelné a snadné pohyby střev vyžadují především vlákninu a vodu. Rostlinná strava může poskytnout obojí (protože existuje poměrně málo zeleniny a ovoce, které mají výjimečně vysoký obsah vody, od melounů po okurky). Jednou z výhod stravy s nízkým obsahem tuku a masa je to, že usnadňuje stolici, snižuje riziko zácpy a souvisejících stížností, jako jsou hemoroidy.
  2. Snižování rizika cukrovky
    Několik studií zjistilo souvislost mezi konzumací červeného masa a rizikem cukrovky typu II. Rozsáhlá studie zjistila, že kdokoli, kdo jí méně červeného masa a může do své stravy za týden zahrnout více dní bez masa, může snížit riziko vzniku cukrovky téměř o 20 procent .
  3. Normalizace hladin cholesterolu
    Snížení spotřeby tuků a masa a zvýšení spotřeby potravin s vysokým obsahem vlákniny má také příznivý účinek na hladinu cholesterolu. Zlepšení hladiny cholesterolu také hraje velkou roli při prevenci závažných, někdy život ohrožujících onemocnění, jako je mrtvice nebo vazokonstrikce.

Zdroj:.webmd.com