4. ŠPATNĚ OVLIVŇUJÍCÍ SRDCE
Onemocnění srdce a cukrovka spolu úzce souvisí. Srdeční infarkty a mrtvice jsou hlavní příčinou (65 procent) úmrtí u lidí s diabetem 2. typu.

5. KREVNÍ TLAK
Dochází k nadměrné sekreci inzulínu, což má špatný vliv na oběhový systém a tepny. Chronicky vysoké hladiny inzulinu způsobují rychlejší růst svalových buněk kolem cév, což způsobuje kornatění stěn tepen, což je krok k vysokému krevnímu tlaku.

6. VÝZVY CUKROVKY 3. TYPU Neuroložka z
Brown University Susan de la Monte vymyslela termín „diabetes 3. typu“ poté, co její tým poprvé objevil souvislost mezi inzulínovou rezistencí, dietou s vysokým obsahem tuků a Alzheimerovou chorobou. Alzheimer je podle těchto vědců onemocnění metabolismu, při kterém je narušena schopnost mozku využívat glukózu a vyrábět energii.

7.
Pravidelný příjem velkého množství cukru narušuje odesílání zpráv do mozku, že jsme sytí. Leptin, hormon, který vysílá signály, že jsme sytí, neplní svou funkci, zatímco fruktóza, kterou jsme přijali prostřednictvím cukru, neustále vyvolává hlad.

8. STAŇTE SE ZÁVISLÝMI NA CUKRU
Cukr způsobuje vylučování chemických látek, které ovlivňují centrum slasti v mozku, tedy vylučování opioidů a dopaminu. Stejně jako u lidí, kteří berou drogy, i v tomto případě vzniká tolerance k cukru, což znamená, že k dosažení pocitu uspokojení je potřeba stále více cukru. Při studiu vlivu cukru na krysy bylo zjištěno, že zvířata začnou skřípat zuby, mají třes, třesou se a stávají se úzkostnými, když jim je cukr odebrán.

9. UNAVENÝ
Příliš mnoho cukru v těle vede k neustálému pocitu únavy. Neustále dochází ke změnám hladiny krevního cukru, a proto si tělo žádá, abyste snědli něco sladkého, a tak se točíte v začarovaném kruhu.

10. DEPRESE
Mezi depresí a konzumací sladkostí existuje souvislost. Lidé, kteří jedí hodně sladkého, jsou časem náchylnější k depresím

11. STÁRNUTÍ OBLIČEJE
Krevní cukr se váže na bílkoviny a tím vytváří škodlivé molekuly zvané AGE, které napadají okolní bílkoviny, včetně proteinových vláken v kolagenu a elastinu, složky, díky nimž pleť vypadá pevně a pružně. V důsledku toho se tvoří vrásky a pokožka se uvolňuje.

Zdroj.Lifehacker