Když si uvaříte čaj z 5 sušených švestek, 1 sušeného fíku a 1 sušené meruňky, získáte vynikající přírodní lék, který bude na bolesti zad více než účinný. Uvedený počet plodů je nutné namočit do vody, dokud se nerozvaří, poté přikrýt a nechat dvě hodiny odstát. Poté přeceďte a vychutnejte si tento zdravý nápoj.

Cibule a brambory jsou zelenina, která se v jídelníčku používá každý den a jistě se najde mnoho těch, kteří nevěděli, že mají mnoho léčivých účinků. Když se spojí síly těchto dvou potravin, vzniknou velmi účinné obklady, které velmi rychle vyřeší bolestivá místa na páteři a vyřeší nepříjemné úzkosti.

Brambory jsou přírodním lékem na bolesti převážně v kříži a vynikají snížením otoků. Brambory povzbudí svalovou relaxaci, a tím urychlí jejich práci a v místě, kde působí, udrží teplo, což bude v tu chvíli bolavého člověka velmi příjemné.

Zatímco brambory plní své povinnosti, cibule po tu dobu silně stimuluje oběh, což bude mít velký vliv na samotnou pohyblivost. Svou moc má díky velkému množství síry, kterou se může pochlubit ve svém složení. Chcete-li z nich vyrobit lék, je třeba je rozemlít a přidat do nich trochu soli. Když je směs dobře promíchána, nanese se na bolavé místo v tenké vrstvě, poté se překryje sterilní gázou a nechá se přes noc odpočívat.

Na tyto druhy neduhů pomůže i česnek, který je lidově známý jako lék na mnoho nemocí. Česnek se doporučuje zejména při výhřezu ploténky. Tento silný přírodní přípravek se používá ve formě nátěru. Na oleji je potřeba osmažit deset stroužků česneku. Tuto opečenou směs je vhodné přikládat jako obklad na bolavá místa na zádech. Tento typ terapie by se měl opakovat alespoň měsíc, aby převaz vydržel na zádech alespoň tři hodiny.

Česnek je velmi účinný v kombinaci s mlékem. Směs těchto dvou potravin se pije denně a doporučuje se zejména lidem trpícím ischiasem. Je nutné rozmačkat 4 stroužky česneku a přidat 200 ml mléka. Vše necháme na ohni povařit a poté můžeme dosladit medem nebo jiným sladidlem.

Vynikající při zmírňování bolestí zad, tento lék je nejlepší vypít až 2l za jeden den. Terapie není časově omezena, protože nedochází k žádným negativním účinkům, takže tento nápoj lze užívat tak dlouho, jak to tělu vyhovuje.

Při bolestech zad nelze opomenout kořen ďábelského drápu. Tato rostlina je více než účinná při zmírňování bolesti a k ​​tomuto účelu se používá již od starověku. Jak je účinný, ukazuje fakt, že některé testy prokázaly, že jeho účinnost se rovná brufenu.

Ďáblův dráp pomáhá obnovovat chrupavku a také zmírňuje bolesti kloubů. Nejvíce se doporučuje konzumovat čaj z kořenů této silné rostliny.

Nápoj je velmi jednoduchý na přípravu. Stačí jedna čajová lžička sušeného kořene ďábelského drápu a 4 dcl vody. Po uvaření nechte čaj ještě dvacet minut povařit. Po vychladnutí a přecezení je čaj z kořene ďábelského drápu připraven k použití. Aby měl čaj co nejlepší výsledky, je nejlepší vypít dva až tři šálky během dne.

Při bolestech zad skvěle pomůže zelí, ze kterého se dají dělat výborné zábaly. Je známé lidové rčení, že „zelí vynáší bolest“, takže o tom nebudeme pochybovat. Je nutné připravit listy zelí, které byly předem dobře umyté. Tvrdé části odstraníme a listy nejlépe pěkně ztenčíme válečkem. Na bolavé místo se nejprve nanese olivový olej a poté zábal z listů kapusty. Mohou být upevněny pomocí gázy nebo obyčejného plátna.

Obvaz by měl být na bolavém místě tři hodiny ráno a stejné množství odpoledne. Tato přírodní terapie se doporučuje po dobu šesti dnů, poté byste si měli dát měsíc pauzu a opakovat.

Zelí lze také kombinovat s hlínou, aby bylo ještě účinnější při tišení bolesti. Do větší nádoby je nutné dát půl kg práškového jílu, přidat 1 litr minerální vody a míchat, dokud nevznikne homogenní směs. Do vzniklé hmoty přidejte tři lžíce jablečného octa a nechte pár minut odležet. Po nějaké době je výsledná směs připravena k použití.

Rozetřete na bolavá místa, na něj naaranžujte listy efektního zelí a převažte hadříkem nebo gázou. Takto připravený zábal ze zelí a hlíny potřebuje stát na bolavém místě 12 hodin.

Zdroj:hayat.ba