„Smrt“

Toto slovo bylo přísně zakázáno vyslovovat, zejména v domě. Naši předkové věřili, že zmínka o smrti přitahuje samotnou smrt a může vést ke smrti člověka nebo jeho příbuzných.

„Chudoba“ a „Problémy“

Když popisujeme svůj život, podvědomě si programujeme, že to bude přesně tak, jak o něm mluvíme. Měli byste si méně stěžovat na problémy, potíže s jejich překonáním a nedostatek peněz: tak se soustředíte na všechno špatné a nevšímáte si toho dobrého. Takoví lidé si štěstí nevšimnou, ani když jim padne na hlavu.

„Nesnáším“

Nesnáším rajčatový džus, nesnáším rána, nesnáším zákazníky, kteří nevědí, co chtějí… Toto slovo používáme hodně, ale nenávist je příliš silný pocit na to, abychom ho cítili úplně za všechno. Nepřehánějte intenzitu emocí, které prožíváte, abyste svým výrokům dodali expresivitu.

„Nemám štěstí“, „všechno je beznadějné“

Když říkáme takové věci, zbavujeme se kontroly nad vlastním životem a přenášíme jej na osud. Ale tím se připravíme o sílu bojovat a člověk, který složí ruce, nikdy nebude moci využít příležitosti, které se naskytly a které mohou změnit jeho život k lepšímu.

článek pokračuje na další stránce..