Obsahuje stejné množství vápníku jako mléko .
Dávejte pozor, abyste to nepřeháněli, protože kyselina šťavelová v něm může vázat minerály, které konzumujete …
Hladina železa je také vysoká, což je potřebné k udržení hladiny hemoglobinu v krvi. Je důležitý při prevenci a léčbě anémie.
Jak jej konzumovat:
Většina lidí připraví polévku nebo omáčku.
Může se jíst samotný surový, přidávat se do salátů, míchat v smoothies. Jeho kyselost je ekvivalentní citrónu, takže ho můžeme nahradit ním a současně využívat další výhody.
Čaj je možné připravit i ze semen šťovíku, které je možné dochutit skořicí a kardamonem. Doporučuje se pít proti průjmům a střevním zánětem.
Sdílejte tento článek a podělte se s ním na Facebooku.
Zdroj:otpercpiheno.com