6. Léčí patologie močových cest

Přidejte 1 lžičku sušeného vavřínu do sklenice mléka. Zamíchejte a vypijte najednou. Užívejte tento lék po dobu 3 dnů a za několik dní infekce opustí vaše tělo.

7. Selhání ledvin

Při onemocnění ledvin rozdrťte bobkový list na mlýnku na kávu, poté zalijte 1 polévkovou lžíci 2 hrnky vody a vařte na vysoké teplotě 10 minut. Poté, co necháte lék vařit po dobu dvou hodin, můžete jej užívat 2 dny v kuse.

8. Léčí lupénku

Chcete-li se zbavit psoriázy, která se objevila, vezměte 10 listů tohoto nádherného keře, naplňte jej do termosky a zalijte 500 ml vroucí vody. Po uzavření termosky nechte přípravek dvě hodiny máčet, poté si můžete dát čaj 3x denně před každým jídlem a asi půl šálku.

9. Odstraňuje stres

Tři bobkové listy zalijte sklenicí vroucí vody, směs nechte trochu vychladnout a teplou pijte jako čaj. Pijte tento čaj každou hodinu a vařte nové bobkové listy. Musíte vypít 7-8 šálků čaje denně.

10. Bojujte s cukrovkou

Podle nejnovějších výzkumů vědců je bobkový list schopen snížit hladinu glukózy v krvi, což znamená, že pomocí bobkového čaje můžete bojovat s cukrovkou. Chcete-li to provést, vezměte 10 bobkových listů a naplňte je 3 šálky teplé vařené vody. Výrobek přiveďte k varu, okamžitě jej sejměte ze sporáku a nechte tři až čtyři hodiny máčet. Takový čaj by se měl užívat asi 100 mililitrů 3krát denně po dobu jednoho týdne.

11. Léčí sinusitidu

Chcete-li se vypořádat se zánětem dutin, vezměte 10 bobkových listů a zalijte je 1 litrem vody. Čaj vařte 5 minut, poté stáhněte z plotny a vdechujte horkou páru a zakryjte si hlavu ručníkem. Provádějte proceduru dvakrát denně a po každé inhalaci si všimnete, jak bude hnis vytékat z dutin.

12. Odstraňuje bolesti zubů

Rozdrťte bobkový list v mlýnku na kávu a poté nasypte 2 polévkové lžíce prášku do sklenice vody. Směs přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut. Vzniklý čaj nechte vychladnout a vyplachujte si s ním ústa po dobu 15 minut, dokud bolest neustoupí.

13. Léčí kousnutí

Bobkový list si dokonale poradí s kousnutím komárů, včel a vos. Vše, co musíte udělat, je vzít čerstvý zelený bobkový list, rozkousat ho a přiložit na místo kousnutí, nebo ho omotat kolem místa kousnutí. Po hodině vás problém přestane trápit.

14. Léčí stomatitidu

Chcete-li se zbavit stomatitidy, žvýkejte bobkový list ráno a večer.

15. Odstraňuje lupy

Chcete-li vyčistit pokožku hlavy od lupů a zabránit jejich pozdějšímu výskytu, kombinujte bobkový olej se stejným množstvím zahřátého jojobového oleje. Po nanesení hotové směsi na pokožku hlavy ji zabalte do froté ručníku a držte po dobu 40-60 minut. Navíc můžete do svého oblíbeného šamponu přidat pár kapek vavřínového oleje a už za pár týdnů nebude po lupech ani stopy.

16. Zmírňuje hnisavý zánět v uchu

Hnisavý zánět v uchu je nutné léčit pod přísným dohledem lékaře, protože infekce se snadno dostane až do mozkových blan. Pokud však lékař dovolí, můžete s tímto problémem bojovat pomocí následujícího receptu. Vezměte 10 bobkových listů, zalijte je 200 ml vroucí vody a vložte na 5 hodin do termosky. Vychlazený čaj lze vkapat do bolavého ucha 2-3 kapky 3x denně nebo dávat obklady s tímto lékem.

17. Odstraňuje plísně na nohou

Pokud jste trpěli plísní na nohou, vezměte 10 bobkových listů, vložte je do mísy a zalijte 500 ml vroucí vody. Nechte vodu mírně vychladnout, poté ponořte nohy do umyvadla a držte asi 20 minut. Provádějte takové postupy 3-4krát týdně a po 15 dnech houba úplně zmizí.

Zdroj:Lifehacker