• Rebarbora je silný antioxidant
  • má antialergické a protizánětlivé vlastnosti
  • pomáhá regulovat hladinu cholesterolu
  • zlepšuje krevní oběh a metabolismus
  • je přírodním lékem na zácpu a průjem
  • chrání zdraví očí
  • zabraňuje rozvoji rakoviny
  • zlepšuje chuť k jídlu

Použití

Ve stravě se používají pouze stonky, protože listy jsou jedovaté. Stopka má lehce nakyslou chuť a trochu připomíná kyselá jablka. Z natě rebarbory ​​se připravují polévky, saláty, omáčky, kompoty, zejména v předjaří, kdy není jiná zelenina, dále džemy a marmelády a používá se i do mnoha dezertů.

Očištěné, umyté a nakrájené stonky můžete skladovat v mrazáku. Rebarboru stačí omýt, odstranit listy a slupku ze stopky, nakrájet na kostičky, okapat a ihned zmrazit.

Při nákupu vybírejte křupavé a pevné stonky, které vypadají svěže a při zlomení stonku pustí šťávu. Barva závisí na jejím druhu a způsobu pěstování.

Mezi spotřebiteli jsou nejoblíbenější růžové stonky.

Zdroj.fav0rit77.ru