4. Prevence onkologických onemocnění

Podle výzkumu každodenní konzumace vajec snižuje riziko rakoviny prsu o 18 %. Aminokyseliny, minerály a vitamíny ve vejcích aktivují u žen produkci estrogenu.

Zvýšená hladina estrogenu zvyšuje vývoj patogenů, které brání rakovině prsu. 

5. Zdraví kůže a vlasů

Vejce jsou bohatá na vitamín B12 a bílkoviny. Tyto živiny jsou základem zdravých vlasů a pokožky. 

6. Zdraví očí

Věděli jste, že vejce ovlivňují vaše oči? Jsou bohaté na vitamín A a laktózu. Každodenní konzumace vajec umožňuje udržet potřebnou hladinu těchto vitamínů a poskytuje ochranu před volnými radikály.

7. Normální hmotnost

Vejce jsou produktem s nízkým glykemickým indexem. Jinými slovy, poskytují potřebné množství bílkovin, neumožňují vám hromadit tuk. Navíc pro lidi s nadváhou mohou být 2 vejce k snídani prvním krokem na cestě ke snížení hmotnosti.

8. Ochrana před stresem a anémií

Kyselina listová, která je obsažena ve vejcích, příznivě působí na nervový systém. Což znamená – na naši náladu a pracovní kapacitu. A konečně, tato kyselina je nezbytná pro krvetvorbu – a tak nezbytná, že její nedostatek může způsobit anémii.

9. Zdravé hladiny vápníku

Víme, že vápník je nezbytný pro lidské kosti a zuby. Samotný vápník je však tělem dobře absorbován pouze v kombinaci s vitamínem D.

Mezi mnoha produkty mohou pouze vejce nabídnout přirozenou kombinaci těchto životně důležitých složek.

Samozřejmě nezapomeňte, že v případě určitých onemocnění je použití vajec zakázáno. Proto před použitím těchto informací proberte jejich obsah se svým lékařem.

Zdroj.souspark