Způsob č. 2
Mnoho hospodyněk používá obyčejnou vodu. Jak je to možné?
Vezměte si hrnec a položte jej na chladné místo.
Vložte do něj okurky tak, aby se ostrými konci dotýkaly dna.
Zalijte ho vodou do 25% celkového objemu. Pravidelně vodu měňte, aby se okurky nezačaly zahřívat.
Způsob č. 3
Následující metoda se prováděla ještě v časech, kdy ještě nebyly ledničky tak přístupné jako teď.
Okurky si otřete suchou utěrkou a vložte je do soudku. Přikryjte je utěrkou a soudek zavřete.
Soudek s okurkami přesuňte až na dno rybníka.
Tímto způsobem zůstanou okurky svěží až do poloviny zimy. Chuť a vzhled jako ze zahrádky!
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts