Způsob č. 2

Mnoho hospodyněk používá obyčejnou vodu. Jak je to možné?

Vezměte si hrnec a položte jej na chladné místo.

Vložte do něj okurky tak, aby se ostrými konci dotýkaly dna.

Zalijte ho vodou do 25% celkového objemu. Pravidelně vodu měňte, aby se okurky nezačaly zahřívat.

Způsob č. 3

Následující metoda se prováděla ještě v časech, kdy ještě nebyly ledničky tak přístupné jako teď.

Okurky si otřete suchou utěrkou a vložte je do soudku. Přikryjte je utěrkou a soudek zavřete.

Soudek s okurkami přesuňte až na dno rybníka.

Tímto způsobem zůstanou okurky svěží až do poloviny zimy. Chuť a vzhled jako ze zahrádky!

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts