Recept:

  1. Rajčatový protlak nařeďte v litru vody.
  2. Smíchejte rajčata, olej, sůl, cukr a ocet ve velkém kastrolu (hrnku). Přivést k varu.
  3. Cuketu nakrájíme na střední kostky. Cibuli a sladkou papriku nakrájíme nadrobno. Zeleninu posíláme jednu po druhé do vroucích rajčat.
  4. Nejprve dáme cuketu, promícháme a po uvaření necháme 10 minut.
  5. Dále přidáme cibuli. Po uvaření také vařte 10 minut.
  6. Ke konci přidáme sladkou papriku, promícháme a nyní 20 minut podusíme.
  7. Po 10 minutách můžete dochutit solí, cukrem a případně upravit podle chuti. Veškerá zelenina si zachovává svůj tvar a vypadá chutně.
  8. Sklenice a víčka sterilizujte.
    Předkrm z cukety a sladké papriky v rajčatové omáčce rozprostřete na horké plechovky, uzavřete a přikryjte přikrývkou pro pomalé chlazení. Příprava na zimu je připravena. Jednoduché a chutné!

1
2