postup:
Všechny přísady smícháme v misce – kvásek netřeba míchat zvlášť. Přikryjeme, necháme kynout asi 2 hodiny a pak na pomoučeném vále vypracujeme bochníky – ty by měly držet tvar (těsto by nemělo být tekuté).
Troubu nastavíme na 230 stupňů.
Vezmeme zapékací mísu nebo hrnec vhodný do trouby, vysetlieme pečícím papírem a vložíme do něj vytvarovaný bochník, opět maličko pomoučníme a nechám ještě dokynout než se trouba nahřeje na požadovanou teplotu. Pak mísu přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Peču asi 30 minut. Po této době složíme víko a na dno trouby dáme kastrol s vodou, takto peču ještě asi 15 minut někdy i 20 – pokud máte rádi dobře vypečenou kůrku. Pak je hotovo. Chléb je třeba přeložit hned na mřížku, aby se zespodu nezapařily. necháme zcela vychladnout. Chlebíček je výborný a měkoučký.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk