Chraňte  mozek – vejce obsahují cholin, který je nezbytný pro funkci mozku. Je to neurotransmiter, který vysílá podněty do mozku a nervového systému.

Podporuje zdraví pokožky, vlasů a jater  – Vaječný žloutek je bohatý na bílkoviny a síru, které zlepšují kvalitu pokožky a oživují matné a slabé vlasy. Vejce také obsahují lecitin, který detoxikuje játra a pomáhá trávení.

Snižte riziko vrozených vad –  Vejce mají kyselinu listové, která je nezbytná během těhotenství, protože snižuje riziko vrozených vad a předchází poškození nervového systému embrya.

Posilujte kosti –  vápník a vitamin D ve vejcích jsou prospěšné pro kosti a zuby.

Zpomalte proces  stárnutí – Jedna německá studie ukázala, že pravidelná konzumace vajec předchází rakovině kůže a zpomaluje stárnutí díky organickým pigmentům, jako jsou karotenoidy.

Vejce proto bezpochyby patří k nejzdravějším potravinám, které můžete mít, a abyste využili všechny jejich výhody, ujistěte se, že je konzumujete nejvíce vařené. Pamatujte však, že byste neměli jíst více než 3 vejce, pokud trpíte srdečními problémy nebo cukrovkou.

Zdroj: checkthesethings.com