Příprava:

1)  Večer si připravte snídani. Švestky vložte do 100 ml vroucí vody a nechejte je 5-10 minut odložit.

2)  V misce smíchejte lněná semínka, ovesné vločky a kefír, přidejte švestky. Výslednou směs dejte do ledničky a ráno jí.

Jak tato kombinace ovlivňuje tělo?

Zdravé kosti

A co je nejdůležitější, látky ve švestkách, lněném semeni a vločkách se  dostanou do imunitního systému během 30 minut,  a mohou jej proto posílit více než jakékoli umělé vitamíny nebo biostimulanty. Polyfenoly také zasahují do kostní tkáně a působí jako ochrana nejen proti opotřebení, ale také proti zánětlivým onemocněním kloubů a kostí.

Pomohou při zácpě

Je to mírné, ale velmi účinné projímadlo. Pokud máte pravidelně problémy se zácpou,  snězte před každým jídlem 3 sušené švestky a nechejte je chvíli namočené v horké vodě.

Pro srdce

Polyfenoly, draslík a další živiny v této snídani podporují zdraví a pružnost  stěn cév, posilují srdeční svaly, normalizují srdeční frekvenci. Lidé, kteří pravidelně konzumují toto sušené ovoce, významně snižují riziko vzniku srdečních onemocnění.

Pro ledviny

Tyto složky mají močopudný účinek, pomáhají zvládat silné otoky , zlepšují funkci ledvin a pomáhají odstraňovat toxiny z těla.

Pro oči

Směs bohatá na vitamín A má  pozitivní vliv na zrak. Proto jsou určeny lidem, kteří například tráví spoustu času u počítače.

Imunitní bomba

Švestky, vločky, lněné semínko = bohatý zdroj živin . Lidé, kteří je konzumují denně, mají menší pravděpodobnost, že budou trpět chorobami z nedostatku vitamínů.

Zdroj:.przy-garach.pl