Zlepšuje trávení

Dietní vláknina v sušených meruňkách pomáhá předcházet poruchám trávení. Tyto sušené plody zlepšují střevní mikroflóru, pomáhají odstraňovat toxiny z těla a regulují hladinu cholesterolu v krvi. Pokud užíváte diuretika, sušené meruňky pomohou obnovit rovnováhu soli.

Kontrola váhy

Pokud chcete shodit pár nechtěných kilogramů, sušené meruňky vám toho pomohou dosáhnout. Tyto plody prý zpomalují hromadění tuku v těle, proto se doporučuje sníst každý den 5-6 sušených meruněk. To pomůže potlačit hlad, takže nebudete chtít svačit.

Zdravější oči

Sušené meruňky jsou bohaté na betakaroten, který je mimořádně prospěšný pro oči. Pravidelná konzumace těchto sušených plodů prý zlepšuje vidění, chrání oči před záněty a dalšími nemocemi.

Snižují krevní tlakPokud trpíte vysokým krevním tlakem, sušené meruňky prostě musíte jíst. Tyto sušené plody jsou bohaté na hořčík, který stabilizuje krevní tlak. Sušené meruňky jsou také vynikajícím zdrojem draslíku, který pomáhá chránit před kardiovaskulárními chorobami.

Sušené meruňky můžete jíst samotné, s tvarohem nebo jogurtem a hodí se i do různého pečiva apod. Zařadit tyto sušené plody do svého jídelníčku nebude těžké a pokud je budete jíst pravidelně, určitě si všimnete pozitivní účinky na vaše zdraví.