• Pomáhá při exacerbaci dny a osteochondróze .
  • Snižuje množství špatného cholesterolu v krvi.
  • Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění .
  • Má posilující účinek díky vysokému obsahu tříslovin .
  • Bojuje se známkami stárnutí (drcené ocasy ve formě masky jsou aplikovány na obličej v boji proti stárnutí pokožky).

I v sezóně lze jahody stěží nazvat levným výrobkem, a proto navrhujeme, abychom z toho vzali všechno: zmrazte bobule a osušte jahodové stopky . A teď více o tom, jak to udělat, aby se bobule nezměnily na červenou kaši bez chuti a stonky neztratily své léčivé vlastnosti .

  1. Nejprve bobule důkladně opláchněte a odstraňte všechny nečistoty. Zbavte se zlomených nebo shnilých bobulí. Pak opatrně oddělte stopky (můžete to udělat nožem nebo trubičkou).
  1. Rozložte výsledné culíky na talíř, ručník nebo ubrousek. Je velmi důležité, aby na ně nespadalo přímé sluneční světlo. Stonky rychle schnou, za den budou hotové (musíte je skladovat na tmavém a suchém místě). Hlavní věcí je občasné promíchání ocasu a jeho otočení během procesu sušení.
  1. Poté, co jste ocasy zaschli, postarejte se o bobule. Umístěte je na ručník nebo papír a nechte 15-20 minut zaschnout . To je nutné k odstranění přebytečné vlhkosti.
  2. Jahody nepřesušujte , jinak trochu vyschnou. Nalijte to do hluboké mísy a přidejte několik lžící cukru, promíchejte. Každé bobule by mělo být mírně zaprášené.
  1. Ke zmrazení použijte plech na pečení nebo jiný hluboký plochý talíř. Musí být dokonale suché a pokud možno již chlazené. Uspořádejte jahody obalené cukrem do jedné vrstvy tak, aby se bobule nedotýkaly.
  2. Za hodinu nebo dvě úplně zmrznou, ale je velmi důležité každou půl hodinu je trochu promíchat, aby jahody nezmrzly na plechu na pečení. Poté jej naplňte do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku a uložte jej tak, jak je v mrazáku. Nyní víte, jak správně zmrazit jahody .

Mražené jahody jsou samy o sobě pochoutkou a vydrží až do příští sezóny. Může být přidán do pečiva a nápojů. Ale ocasy bobulí se doporučují přidat do vašeho oblíbeného čaje – jen pár rozet, a to nejen získá výraznou jahodovou vůni , ale také posílí tělo.

Kdykoli se můžete dozvědět něco více o výhodách jahodových ocasů. Pokud se vám náš článek líbil, sdílejte ho s těmi, kteří bezmyšlenkovitě vyhazují stopky těchto šťavnatých bobulí.

Zdroj:mymigmusic.info