- Pomáhá při exacerbaci dny a osteochondróze .
- Snižuje množství špatného cholesterolu v krvi.
- Snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění .
- Má posilující účinek díky vysokému obsahu tříslovin .
- Bojuje se známkami stárnutí (drcené ocasy ve formě masky jsou aplikovány na obličej v boji proti stárnutí pokožky).
I v sezóně lze jahody stěží nazvat levným výrobkem, a proto navrhujeme, abychom z toho vzali všechno: zmrazte bobule a osušte jahodové stopky . A teď více o tom, jak to udělat, aby se bobule nezměnily na červenou kaši bez chuti a stonky neztratily své léčivé vlastnosti .
- Nejprve bobule důkladně opláchněte a odstraňte všechny nečistoty. Zbavte se zlomených nebo shnilých bobulí. Pak opatrně oddělte stopky (můžete to udělat nožem nebo trubičkou).
- Rozložte výsledné culíky na talíř, ručník nebo ubrousek. Je velmi důležité, aby na ně nespadalo přímé sluneční světlo. Stonky rychle schnou, za den budou hotové (musíte je skladovat na tmavém a suchém místě). Hlavní věcí je občasné promíchání ocasu a jeho otočení během procesu sušení.
- Poté, co jste ocasy zaschli, postarejte se o bobule. Umístěte je na ručník nebo papír a nechte 15-20 minut zaschnout . To je nutné k odstranění přebytečné vlhkosti.
- Jahody nepřesušujte , jinak trochu vyschnou. Nalijte to do hluboké mísy a přidejte několik lžící cukru, promíchejte. Každé bobule by mělo být mírně zaprášené.
- Ke zmrazení použijte plech na pečení nebo jiný hluboký plochý talíř. Musí být dokonale suché a pokud možno již chlazené. Uspořádejte jahody obalené cukrem do jedné vrstvy tak, aby se bobule nedotýkaly.
- Za hodinu nebo dvě úplně zmrznou, ale je velmi důležité každou půl hodinu je trochu promíchat, aby jahody nezmrzly na plechu na pečení. Poté jej naplňte do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku a uložte jej tak, jak je v mrazáku. Nyní víte, jak správně zmrazit jahody .
Mražené jahody jsou samy o sobě pochoutkou a vydrží až do příští sezóny. Může být přidán do pečiva a nápojů. Ale ocasy bobulí se doporučují přidat do vašeho oblíbeného čaje – jen pár rozet, a to nejen získá výraznou jahodovou vůni , ale také posílí tělo.
Kdykoli se můžete dozvědět něco více o výhodách jahodových ocasů. Pokud se vám náš článek líbil, sdílejte ho s těmi, kteří bezmyšlenkovitě vyhazují stopky těchto šťavnatých bobulí.
Zdroj:mymigmusic.info