Jste náchylnější k riziku kožních infekcí
Věnujte pozornost typu tkaniny, ze které jsou vaše ponožky vyrobeny. Syntetické materiály, jako je polyester nebo nylon, nejsou příjemné na pokožce a neumožňují nohám dýchat.

Noční pocení je celkem běžné, a pokud spíte pod těžkou přikrývkou, vlhké a teplé prostředí vytváří dokonalou živnou půdu pro bakterie, které mohou mít vliv na vaše nohy. Pokud byly k výrobě ponožek použity silné chemikálie, jako jsou barvy a pryskyřice, je vysoká pravděpodobnost, že se u vás objeví podráždění a vyrážka.

Mohli byste se probudit s bolestivými znaménky
Pokud jsou elastické pásky držící ponožky na nohou příliš úzké, můžete se probudit s bolestivými zarudlými znaménky. Jako každý přiléhavý kus oblečení, punčochy s úzkými elastickými pásky mohou omezit průtok krve a způsobit otoky.

Mohou ovlivnit vaši tělesnou teplotu
Když v noci odpočíváte, vaše tělo pokračuje v práci a během spánku se toho hodně děje. Tělesná teplota se během noci několikrát mění a lépe spíme, když je nám chladněji. Pokud nosíte ponožky, které nejsou vyrobeny z prodyšných tkanin, může se vaše tělesná teplota zvýšit a narušit spánek.

Zdroj:index