červená paprička
Vitamin C v červeném pepři je silný antioxidant. Tato cenná složka posiluje organismus, chrání nás před škodlivými účinky volných radikálů, utěsňuje cévy, oddaluje proces stárnutí organismu, snižuje aterosklerotické změny a snižuje riziko rakoviny. Významné množství vitamínu C najdeme také v šípcích, černém rybízu, listech křenu, růžičkové kapustě a petrželce.
Třešně
82 procent těchto osvěžujících a šťavnatých plodů. sestávají z vody. Kromě toho jsou vitamínovou a minerální bombou. Stálá přítomnost třešní v naší stravě zlepšuje metabolismus, snižuje hladinu cholesterolu, zmírňuje příznaky zánětu, urychluje spalování přebytečného tělesného tuku a pomáhá při nespavosti.
Jogurt
Přírodní jogurt, kefír a libový tvaroh dodají tělu správné množství vápníku. Díky tomu mají pozitivní vliv na správnou srážlivost krve a činnost nervové soustavy. Nejlepší je volit mléčné výrobky nízkotučné a ty, které neobsahují sůl.
Zdroj:o2.pl