Buddhističtí kněží tvrdí, že pití dvou decilitrů bramborové šťávy denně může přispět k uzdravení z rakoviny a dalších závažných onemocnění. Účinnost této látky v boji proti rakovině se postupně prokazuje ve vědeckých výzkumech.

V Japonsku se vědcům podařilo extrahovat ze syrových brambor látku, která se ukázala jako velmi dobrá pro potlačení růstu nádorových buněk u laboratorních myší. Bramborová šťáva se také používá jako silná součást Broysovy známé protirakovinné terapie.

Brambory jsou v poslední době stále důležitější v boji proti onemocněním jater a ledvin, ale také při srdečních chorobách, vysokém krevním tlaku, cukrovce, lumbagu, revmatismu…

Konzumace šťávy ze syrových brambor je výborným prostředkem na posílení imunity, pomáhá odstranit i časté bolesti hlavy a menstruační křeče.

Také, pokud se cítíte slabí nebo vyčerpaní, pijte ráno a večer šťávu z jedné střední brambory, jedné mrkve a jablka – do dvou týdnů budete ve formě.

Bramborová slupka je přirozeným prostředkem k detoxikaci organismu a zdrojem mnoha živin (potrava, kterou tělo potřebuje k životu a růstu).

Pokud budete konzumovat brambory se slupkou, zejména syrové, vstoupíte do těla s hodnotnými složkami, jako jsou sacharidy, bílkoviny, vitamíny C a B6, draslík, železo, hořčík a zinek.

Je důležité mít na paměti, že vitamín C se vařením ztrácí, což je příliš velká škoda, protože středně velké syrové brambory (cca 150g) obsahují až 27mg vitamínu C, což je 45% doporučené denní dávky.

Brambory jsou velmi účinné v péči o problematickou pleť – poskytují čistou a zářivou pleť, bez akné a černých teček.

Je výborným čističem problematické pleti díky svým antiseptickým vlastnostem, protože má hodně vitamínu C a škrobu, takže pleť vyživuje a zpomaluje její stárnutí.

Pokud se brambory nastrouhají a nanesou na obličej ve formě masky, vyčistí a napnou pokožku a vyhladí drobné vrásky. Pomáhá také v boji proti celulitidě – kritická místa stačí pravidelně masírovat plátky syrových brambor.

Příprava šťávy

Je velmi snadné vyrobit bramborovou šťávu. Brambory nejprve dobře omyjte a odstraňte klíčky a zelené části kůry. Poté nastrouhejte, vložte do plátěného plátna a vymačkejte šťávu (můžete i vymačkat v odšťavňovači).

Šťávu pijte vždy čerstvě vyrobenou a pro zlepšení chuti ji můžete smíchat s ovocem a zeleninou dle vlastního výběru.

Zdroj: znamli.com