Odpovědí přírodní medicíny je snaha o odstranění příčin. To je možné dosáhnout pomocí následujícího:

  • Pravidelná konzumaci vyšších dávek vitaminu C, který jako antioxidant má důležitou roli při tvorbě a obnově látek budujících cévní tkáně a také pomáhá cévy udržovat pružné.
  • Hořčík a vitaminy skupiny B. Z doplňků stravy dále doporučujeme užívat právě minerál hořčík, který spolu s B vitamíny je pro zdraví vašich cév nepostradatelný.
  • Aminokyselina L-Arginin. Tato aminokyselina prokázala velmi dobré výsledky ve studiích zaměřených na snižování vysokého krevního tlaku.
  • Z přírodních bylin účinných proti vysokému krevnímu tlaku je hodné zmínit například levanduli, nebo více exotické Lapacho a Chanca Piedra.

Zvláště Chanca Piedra v kombinaci s L-Argininem se ukázaly jako velmi účinné na snižování krevního tlaku.

Ty dokáží snížit prakticky do několika dnů, někdy hodin. Proto se doporučuje je začít užívat nejprve v malých dávkách a postupně dávky zvyšovat, aby se zabránilo příliš prudkému poklesu tlaku.

Mechanismus účinku těchto látek je uváděn přes jejich silnou schopnost odstraňovat záněty. Častokrát vysoký krevní tlak je důsledkem vnitřních zánětů a otoků, které blokují průtok krve.

Po jejich odstranění se tlak rychle dostává do normálu a jeho prudké snížení může u lidí dlouhodobě zvyklých na vysoký krevní tlak vyvolat nevolnosti, závratě nebo únavnost.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/