Cuketa v česnekovém těstíčku
Takto připravená cuketa se dá smažit i péct. Do pečené verze přidejte do těstíčka více mouky a pečte ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190 stupňů. Cuketu je třeba během pečení obrátit, doporučuji také přidat do těstíčka i trochu oleje.
potřebujeme:
- 20 dkg jogurtu
- 10 dkg hl. mouky
- 1 středně velká cuketa
- 2 vejce
- petrželku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- koření
- olej
postup:
Umyjte cuketu, osušte ji a rozřízněte tlustší kroužky. Pokud chcete, můžete osolit, ale není to nutné. Jogurt jemně promíchejte s moukou, česnekem, vejcem, solí a pepřem, pak přidejte nasekanou petrželku. Pokud je směs příliš hustá, můžete ji zředit malým množstvím mléka. Namočte cuketou do této směsi a dejte do lednice alespoň na půl hodiny. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů, během pečení obrátíme.
Zdroj:Dobrenoviny.sk