postup přípravy:

Je nejlepší použít chlazené listové těsto pro přípravu rolády. Pokud nemáte chlazené těsto, můžete si ho rozválet do obdélníkového tvaru.

Nejprve uděláme kolmé zářezy pomocí kráječe na lístkovém testě. Poté na střed těsta naneseme smetanový sýr.

Na sýr položíme špenát. Poté přidáme šunku. Vrchní část těsta zahneme dolů.

Poté srolujeme každý plát těsta jednotlivě. Roládu přeložíme doprostřed.

Srolovanou roládu položíme na plech vystlaný pečícím papírem.

Potřeme vejcem. Vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při teplotě 180°C. Po upečení necháme roládu vychladnout a můžeme ji podávat. Lze měnit ingredience podle vlastní chuti.

Přejeme vám dobrý apetit! 🙂

článek pokračuje na další stránce…