1. Klouzání po stěně

Tento domácí cvik posiluje svaly horní části zad a není náhodou, že ho využívá mnoho fyzioterapeutů. Postavte se zády ke zdi, zátylkem, lopatkami a zadkem se snažte dotýkat se stěny. Nohy jsou umístěny 30 cm od stěny.

Zvedněte ruce, ohněte je v loktech a rameny jejich tlačte na stěnu, v úrovni uší – to je výchozí poloha. Následně začněte zvedat ruce nad hlavu, aniž byste je odstranili ze zdi. Spojte ruce nad hlavou a vraťte se do výchozí pozice. Udělejte 12-15 plynulých opakování.

упражнения для женщин видео
  1. Plank

Tento cvik posiluje břišní svaly a svaly trupu, upravuje držení těla, zpevňuje ruce a vašemu pozadí dodá dokonalý zaoblený vzhled – jednoduše, rychle, efektivně a bez námahy. Postavte se na lokty, tělo držte rovně a vzpřímeně od hlavy až po paty.

Udržujte si normální dechový rytmus, prociťte napětí břišních svalů, boků, paží a hrudi. Začněte s 15 sekundami a postupně zvyšujte čas na 1 minutu. Plank můžete provádět každý ráno hned po probuzení – výsledek na sebe nenechá dlouho čekat!

  1. zakopávání

Postavte se na čtyři, vyrovnejte ruce a opřete se jimi o podlahu. Narovnejte páteř a napněte břišní svaly tak, aby tělo tvořilo jednu přímku od ramen až po pánev. Držte si záda v počáteční poloze, stiskněte zadek a zvedejte nohu ohnutou v koleni v jedné linii s vaším tělem. Podržte ji na 1-2 sekundy a spusťte ji zpět do výchozí polohy. Udělejte 12-15 opakování na každou nohu.

упражнения для женщин дома в картинках
  1. Výstupy na schůdek

Postavte se před schůdek (lavičku, gauč nebo stabilní židli), proveďte výstup, počkejte 1 sekundu a stejnou nohou jděte zpět dolů, nemusíte se ani dotknout země. Cvik opakujte dokud nezačnete cítit pocit pálení, ať už na stehnech nebo hýždí.

упражнения для женщин 40 лет

Udělejte si na sebe čas alespoň 2-3krát týdně a uvidíte, že se začnete měnit nejen fyzicky ale i psychicky. Pravidelné cvičení zlepšuje náladu, zlepšuje činnost mozku, zajišťuje kvalitní spánek a vy se budete cítit vitálnější bez jakékoli finanční investice.

Zdroj:takprosto.cc