Pro dosažení maximálního efektu skořice lze vyrobit skořicový olej i doma. Tento olej se může přidávat do pokrmů a nápojů v malém množství, ale také se dá využít jako účinná aromaterapie a rozptýlit pomocí difuzéru nebo aromalampy. Skořicový olej s poměrem zředění 1:1 lze také aplikovat zevně jako antiseptikum a zmírňuje bolest.

Postup výroby skořicového oleje je velmi jednoduchý. Použijte kvalitní olivový olej a skořici. Pokud máte mletou skořici, jednoduše olej zahřejte v hrnci a až se začne vařit, přidejte všechnu skořici. Jakmile se olej začne vařit, přidejte skořici a nechte ho tři minuty vařit, než vypnete oheň. Přeceďte přes kávový filtr nebo sýrové plátno a skladujte v uzavřené lahvi na tmavém místě.

Výroba celého skořicového oleje trvá o něco déle, ale je také jednodušší. Celou skořici vložte do uzavíratelné nádoby a zalijte ji olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená. Přikryjte ji a nechte na teplém místě nejméně tři týdny zrát. Poté olej přeceďte přes sítko a přelijte ho do láhve.