Sezam na potenci

V zemích, kde se pěstuje, má sezam pověst silného afrodiziaka . Na základě tohoto koření se připravují nápoje na potenci. Abyste získali nápoj, měli byste smíchat sezam a mák ve stejném množství a přidat do této směsi malé množství kopřiv, cibule a mrkve a také lžíci cukru. Všechny ingredience rozdrťte na prášek a promíchejte, lžičku směsi rozpusťte ve sklenici vína a pomalu vypijte.

Doplňte vápník

Pro lidi, kteří nemají dostatek vápníku v těle , je sezam potravinou pro ně. Stačí namočit jednu polévkovou lžíci tohoto semínka do 0,5 decilitru jogurtu a nechat přes noc. Jezte ráno na lačný žaludek . Postup průběžně opakujte.

Sezam pro léčbu hemoroidů

Namelte lžíci sezamových semínek a přidejte dvě lžíce vody . Vše smícháme dohromady, až vznikne pasta a přidáme lžičku másla. Vše dobře promícháme a poté namažeme na kousek toustu a sníme.

Proti popáleninám

Dvě lžíce sezamových semínek povařte několik minut ve sklenici vody . Poté obsah přecedíme a necháme vychladnout. Vatový tampon ponořený do studeného čaje a směs by se měla několikrát denně přikládat na zanícená místa a popáleniny.