Peprmintová koupel

Teplo zpomaluje průtok krve v žilách a zadržování tekutin v dolní části našeho těla. To je důvod, proč během léta a vysokých teplot mohou některé z nás trápit oteklé končetiny. Nateklé chodidla pak v sandálcích rozhodně nevypadají dobře, a to na sebevědomí nikomu nepřidá. Dobrým způsobem, jak nohy prokrvit, je ponořit je na chvíli do studené vody a poté nechat odpočívat v teplé vodě. Do teplé vody navíc můžete přidat několik lístků máty. Její listy totiž stimulují krevní oběh v nohou a působí proti křečím. Jedná se o jednoduchý a poměrně účinný způsob, jak se problému zbavit.

Jablečný ocet

Jablečný ocet má vysoký obsah draslíku, díky kterému může snížit otoky nohou. Působí tak, že podporuje buňky a vyrovnává tekutinu v nohách. Jeho použití je také jednoduché. Nalijte do 200 ml vody stejné množství octa a dobře promíchejte. V této tekutině namočte ručník, který na 30 minut omotáte kolem nohy a necháte přiložený po dobu 30 minut.

Účinné jsou i masáže

Prokrvení dosáhnete také díky masážím. Velmi doporučovanou je masáž heřmánkovým olejem, který snižuje otoky a má protizánětlivé vlastnosti. Nezapomeňte ale, že otoky nohou mohou mít i vážnější příčiny, než jsou letní vedra. Pokud problém přetrvává dlouhodobě a je doprovázen bolestmi nebo křečemi poraďte se s lékařem. V případě otoků z vysokých teplot a přehřátí organismu vyzkoušejte zmíněné tipy a uvidíte, že se vám uleví.

Zdroj:Irecept