4. Otevřete koláč se zelím a mletým masem

Složení

  • 200 g mouky;
  • 100 g másla;
  • 2 lžíce vody;
  • sůl podle chuti;
  • 4 vejce;
  • 250 g mletého masa (můžete si vzít jakékoli, například vepřové nebo hovězí);
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje;
  • Head zelná hlava;
  • 200 ml krému;
  • 50 g tvrdého sýra;
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Příprava

Mouku, máslo, vodu, špetku soli a vejce smíchejte do hladka. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut v chladu.

Smažte mleté ​​maso na rozpáleném oleji po dobu 15 minut. K masu přidejte nadrobno nakrájené zelí a sůl, promíchejte a vařte dalších 5-10 minut. Vyšlehejte zbývající vejce a smetanu. Přidejte jemně nastrouhaný sýr, sůl a pepř, poté promíchejte.

Vychlaďte vychlazené těsto a zatlačte na boky a položte na dno pekáče. Natřete na něj zelnou a masovou náplň a naplňte sýrovou směsí. Pečte asi 40 minut při 180 ° C.

5. Koláč se zelím a bramborami

Složení

  • 6 lžící rostlinného oleje;
  • 1 cibule;
  • Head zelná hlava;
  • 1 mrkev;
  • 3-4 brambory;
  • sůl podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • 200 g zakysané smetany;
  • 100 ml vody;
  • 1 čajová lžička cukru
  • 600-700 g mouky;
  • ½ lžičky prášku do pečiva;
  • 1 vejce.

Příprava

Polovinu oleje zahřejte na pánvi a lehce na ní osmažte malé proužky cibule. Umístěte nakrájené zelí a nastrouhanou mrkev a za občasného míchání několik minut vařte. Přidejte nakrájené brambory, sůl a pepř a promíchejte. Můžete přidat další koření podle vašeho výběru. Smažte 5-7 minut, poté ochlaďte.

Smíchejte zbývající máslo, zakysanou smetanu, vodu, cukr a špetku soli. Mouku prosejte a přidejte k tekutým přísadám spolu s práškem do pečiva. Hněte těsto. Pokud se ukáže, že je tenký, přidejte trochu více mouky. Těsto necháme 15 minut odstát.

Poté ji rozvařte ve dvou vrstvách, aby se vešla na pekáč. Polovinu těsta položte na dno formy, natřete na ni náplň a přikryjte další vrstvou. Okraje pevně spojte, nahoře proveďte několik vpichů vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte koláč na 180 ° C asi 30 minut.

6. Uzavřené listové těsto se zelím a mletým masem

Složení

  • 500 g mletého masa (můžete si vzít jakékoli, například vepřové nebo hovězí);
  • 3-4 lžíce rostlinného oleje;
  • 1 hlava zelí;
  • sůl podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • 1 kg listového těsta;
  • 50 g másla.

Příprava

Vložte mleté ​​maso do pánve se zahřátým olejem a smažte do zlatova. Do masa přidejte nadrobno nakrájené zelí, sůl a pepř, promíchejte a vařte dalších 15-20 minut.

Těsto rozbalte ve dvou vrstvách, z nichž jedna by měla být větší než druhá. Na plech položte větší vrstvu, natřete na ni náplň a přikryjte druhou vrstvou. Spojte okraje těsta a nahoře pomocí vidličky proveďte několik vpichů.

Plech vložte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 ° C. Hotový koláč potřete rozpuštěným máslem.

7. Otevřete koláč na kefíru se zelím a rajčaty

Složení

  • Head zelná hlava;
  • 2 mrkev;
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje;
  • sůl podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • 400 ml kefíru;
  • 1 vejce;
  • ½ lžičky jedlé sody;
  • ½ čajové lžičky octa;
  • 300 g mouky;
  • 1 rajče.

Příprava

Zelí nakrájejte na malé proužky a mrkev nastrúhejte. Vložte zeleninu do pánve s ohřátým olejem, dochuťte kořením, promíchejte a vařte 7-8 minut.

Zkombinujte kefír, vejce, špetku soli a sody, uhasené octem. Postupně za stálého míchání přidávejte mouku. Nalijte těsto do hluboké zapékací misky, na vrch naplňte náplní a plátky rajčat. Pečte 30-40 minut při 180 ° C.

8. Kvasnicový koláč se zelím a rybí konzervou

Složení

  • 500-550 g mouky;
  • 5 g suchých droždí;
  • 3 čajové lžičky cukru;
  • sůl podle chuti;
  • 400 ml teplého mléka;
  • 3 lžíce rostlinného oleje;
  • 2 cibule;
  • 1 mrkev;
  • ½ hlávky zelí;
  • 250 g konzervované ryby (například saury);
  • 1 vejce.

Příprava

Přidejte mouku, droždí, cukr a sůl a promíchejte. Nalijte mléko a znovu promíchejte, dokud nebude hladké. Hněteme těsto rukama po dobu 10 minut, přikryjeme ručníkem a necháme hodinu na teplém místě.

Na pánvi rozpálíme olej a lehce osmažíme půlkruhy cibule. Přidejte nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájené zelí, dochuťte solí a za občasného míchání duste 20-30 minut. Konzervované jídlo roztlačte vidličkou, přidejte k nim zeleninu a promíchejte.

Těsto rozbalte ve dvou vrstvách. Jeden z nich by měl být větší než druhý. Do pekáče dejte větší vrstvu těsta, natřete na něj náplň a přikryjte druhou vrstvou. Připojte okraje, proveďte několik vpichů vidličkou a nechte 15-20 minut sedět.

Poté dort potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 180 ° C na 30-40 minut.

9. Listové těsto se zelím a párky

postila.ru

Složení

  • ½ hlávky zelí;
  • 2-3 lžíce rostlinného oleje;
  • 1 mrkev;
  • 1 cibule;
  • několik klobás;
  • 2 stroužky česneku;
  • sůl podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • 1 svazek petrželky nebo jiné zeleniny;
  • 500 g listového těsta;
  • 1 vejce.

Příprava

Nakrájejte zelí na jemno a osmahněte je na rozpáleném oleji asi 10 minut. Přidejte nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené klobásy. Vařte za občasného míchání dalších 10-15 minut. Poté přidejte nasekaný česnek, koření a nasekané bylinky a několik minut povařte.

Těsto rozbalte ve dvou vrstvách. Jeden z nich by měl být větší než druhý. Větší vrstvu přeneste do pekáče, natřete na ni náplň a přikryjte další vrstvou spojující okraje.

Na povrchu dortu udělejte několik vpichů vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 ° C na 30-40 minut.

10. Zelný koláč s mletým masem a zeleninou bez těsta

Složení

  • 1 cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • 1 paprika;
  • 2 rajčata;
  • 600 g mletého masa (můžete si vzít jakékoli);
  • 50 g rýže;
  • několik větviček petrželky;
  • špetka mletého muškátového oříšku;
  • špetka kmínu;
  • sůl podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • 200 ml zeleninového nebo masového vývaru;
  • 1 hlava zelí;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • 100 g tvrdého sýra.

Příprava

Nakrájejte cibuli a česnek. Nakrájejte papriky na jemno. Oloupejte rajčata a nastrouhejte. Kombinujte mleté ​​maso s připravenou zeleninou, rýží, nasekanou petrželkou, kořením a polovinou vývaru. Vložte náplň na hodinu do chladničky.

Odstraňte stopku ze zelí, ponořte hlavu do vroucí vody na 5-7 minut a odstraňte napařené listy. Uspořádejte několik listů do odnímatelné spodní pánve tak, aby mírně visely z okrajů. Na ně položte polovinu náplně, nalijte polovinu zbývajícího vývaru a přikryjte zelnými listy. Ze zbývajících ingrediencí vytvořte další podobnou vrstvu.

Dort potřete rostlinným olejem, přikryjte fólií a vložte asi na hodinu do trouby předehřáté na 180 ° C. Odstraňte fólii, posypte strouhaným sýrem a pečte dalších 10 minut, dokud sýr nezhnědne.

Zdroj.sovet.ru