2. Žluté papriky.
Pokud si chcete pochutnat na těch nejlepších paprikách, nejlepší volbou je žlutá .
Výživový obsah žluté papriky je o něco lepší než u zelené papriky, ale o něco nižší než u červené papriky.
Chuťově jsou žluté papriky chuťově neutrálnější, a proto jsou oblíbené u mnoha lidí.
Barva žluté papriky má údajně vysoký obsah luteinu, díky čemuž je velmi prospěšná pro starší lidi.
Žlutý pepř může také pomoci vyčistit krevní cévy, snížit hladinu cholesterolu v krvi a urychlit hojení ran.
3. Červená paprika.
Červená paprika je plně zralá paprika, má tedy charakteristické sladké aroma.
Nejlepší na červené paprice je to, že má vysoký obsah vitamínu A, luteinu.
Z tohoto důvodu jsou zvláště prospěšné pro zrak a zdraví očí.
Podle odborníků navíc červená paprika obsahuje dvakrát více vitamínu C než zelená, takže posiluje imunitní systém a pomáhá v boji proti virům a bakteriím.
Před použitím jakýchkoli lidových léků se poraďte se svým lékařem!
Zdroj:lime.energy