2. Žluté papriky.

Pokud si chcete pochutnat na těch nejlepších paprikách, nejlepší volbou je žlutá .

Výživový obsah žluté papriky je o něco lepší než u zelené papriky, ale o něco nižší než u červené papriky. 

Chuťově jsou žluté papriky chuťově neutrálnější, a proto jsou oblíbené u mnoha lidí.

Barva žluté papriky má údajně vysoký obsah luteinu, díky čemuž je velmi prospěšná pro starší lidi.

Žlutý pepř může také pomoci vyčistit krevní cévy, snížit hladinu cholesterolu v krvi a urychlit hojení ran.

3. Červená paprika.

Červená paprika je plně zralá paprika, má tedy charakteristické sladké aroma.

Nejlepší na červené paprice je to, že má vysoký obsah vitamínu A, luteinu.

Z tohoto důvodu jsou zvláště prospěšné pro zrak a zdraví očí.

Podle odborníků navíc červená paprika obsahuje dvakrát více vitamínu C než zelená, takže posiluje imunitní systém a pomáhá v boji proti virům a bakteriím.

Před použitím jakýchkoli lidových léků se poraďte se svým lékařem!

Zdroj:lime.energy