4. Salát Výbušný cuketový soudek

Suroviny:

  • cukety — 3 kg.
  • rajčata — 1,6 kg.
  • česnek — 2 hlavičky
  • cukr — 1 sklenička
  • stolní ocet 6% — 1 sklenička
  • rostlinný olej — 1 sklenička
  • sůl — 2 polévkové lžíce

Příprava salátu Výbušný cuketový soudek

  1. Cukety nakrájejte na kostičky.
  2. 1 kg rajčat nakrájejte na plátky,
  3. 600 g rajčat nastrouhejte na hrubém struhadle,
  4. Česnek prolisujte.
  5. Vše smíchejte (kromě česneku), vmíchejte cukr, sůl, ocet a olej, 25 minut poduste.
  6. Na konci vaření přidejte česnek a ještě jednou promíchejte.
  7. Salát rozdělte do 0,5 l sklenic a sterilizujte 15 minut. Uložte.

5. Salát Hostina pro všechny

Suroviny:

  • oloupané cukety — 3 kg
  • sladké papriky — 4 ks
  • česnek — 100 g
  • rajčatová pasta — 360 g
  • cukr — 1 sklenice
  • rostlinný olej — 1 sklenice
  • sůl — 2 polévkové lžíce
  • mletý červený pepř — 1 čajová lžička
  • voda — 1 litr

Příprava salátu Hostina pro všechny

  1. Zeleninu rozemelte ve strojku na maso.
  2. Rajčatovou pastu rozmíchejte v litru vody, přidejte cukr, sůl, pepř a rostlinný olej, smíchejte se zeleninou a postavte na oheň.
  3. Od chvíle, kdy směs začne vařit, vařte 30 minut. 5 minut před koncem varu přidejte 1 čajovou lžičku 70% octa.
  4. Horký salát rozdělte do připravených sklenic a uzavřete.

6. Salát z cuket a fazolových lusků

Suroviny:

  • cukety — 3 kg
  • fazolové lusky — 2 kg
  • sladké papriky — 1 kg
  • zelené bylinky (petržel, pažitka, dle chuti) — 0,5 kg
  • pálivá paprika podle chuti

Na lák:

  • voda — 1,5 litru
  • česnek — 150 g
  • ocet 6% − 0,5 litru
  • sůl — 150 g
  • cukr — 250 g
  • rostlinný olej — 350 g

Příprava salátu z cuket a fazolových lusků:

  1. Zeleninu nakrájejte na větší kousky a zalijte vroucím lákem.
  2. Nechte povařit 30 minut, rozdělte do sklenic a uzavřete.

článek pokračuje na další stránce…