4. Salát Výbušný cuketový soudek
Suroviny:
- cukety — 3 kg.
- rajčata — 1,6 kg.
- česnek — 2 hlavičky
- cukr — 1 sklenička
- stolní ocet 6% — 1 sklenička
- rostlinný olej — 1 sklenička
- sůl — 2 polévkové lžíce
Příprava salátu Výbušný cuketový soudek
- Cukety nakrájejte na kostičky.
- 1 kg rajčat nakrájejte na plátky,
- 600 g rajčat nastrouhejte na hrubém struhadle,
- Česnek prolisujte.
- Vše smíchejte (kromě česneku), vmíchejte cukr, sůl, ocet a olej, 25 minut poduste.
- Na konci vaření přidejte česnek a ještě jednou promíchejte.
- Salát rozdělte do 0,5 l sklenic a sterilizujte 15 minut. Uložte.
5. Salát Hostina pro všechny
Suroviny:
- oloupané cukety — 3 kg
- sladké papriky — 4 ks
- česnek — 100 g
- rajčatová pasta — 360 g
- cukr — 1 sklenice
- rostlinný olej — 1 sklenice
- sůl — 2 polévkové lžíce
- mletý červený pepř — 1 čajová lžička
- voda — 1 litr
Příprava salátu Hostina pro všechny
- Zeleninu rozemelte ve strojku na maso.
- Rajčatovou pastu rozmíchejte v litru vody, přidejte cukr, sůl, pepř a rostlinný olej, smíchejte se zeleninou a postavte na oheň.
- Od chvíle, kdy směs začne vařit, vařte 30 minut. 5 minut před koncem varu přidejte 1 čajovou lžičku 70% octa.
- Horký salát rozdělte do připravených sklenic a uzavřete.
6. Salát z cuket a fazolových lusků
Suroviny:
- cukety — 3 kg
- fazolové lusky — 2 kg
- sladké papriky — 1 kg
- zelené bylinky (petržel, pažitka, dle chuti) — 0,5 kg
- pálivá paprika podle chuti
Na lák:
- voda — 1,5 litru
- česnek — 150 g
- ocet 6% − 0,5 litru
- sůl — 150 g
- cukr — 250 g
- rostlinný olej — 350 g
Příprava salátu z cuket a fazolových lusků:
- Zeleninu nakrájejte na větší kousky a zalijte vroucím lákem.
- Nechte povařit 30 minut, rozdělte do sklenic a uzavřete.
článek pokračuje na další stránce…