Recept na zázračná domácí povidla bez práce: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření nevrátí!

Švestky omyjeme a rozpůlíme – pecky vyndáme. Potom švestky navrstvíme do hlubšího pekáče (aby se do něj vešly všechny švestky) a pokapeme octem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a pečeme 20-25 minut – během pečení nemícháme.

Potom vyjmeme z trouby a posypeme první dávkou cukru a opět vložíme do trouby na 15 minut. Dáme péct na dalších 15 minut, vyjmeme a posypeme zbylým cukrem a opět vložíme na 10-15 minut do trouby.

Pak stačí už jen vyndat z trouby, pokapat rumem a posypat kořením.

Ponorným mixérem rozmixujeme a jen naplníme do čistých sklenic na zavařování (okraj sklenic musí být čistý), uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Zabalíme do deky, necháme zcela vychladnout a máme hoto

Někdy se mohou švestky po třetím pečení zdát příliš vodnaté. V tom případě je vložte ještě na 15-20 minut do trouby.

zdroj: mimibazar.sk (Alena M. (Alinka))