Udělejte to takto:

Nejprve vezměte vepřová střeva a důkladně je omyjte, ale netrhejte.

Smíchejte lžíci soli ve 300 mililitrech vody a maso nakrájejte na malé kousky a před mletím promíchejte v hrnci. K již namletému masu přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl, trochu osolené vody a poté přidáme ostatní koření.


Pokud je naše mleté ​​maso suché, můžeme podle chuti přidat trochu slaniny.

Maso klobásy propracujeme rukama a důkladně promáčkneme, aby do něj koření důkladně proniklo!

Poté nechte přes noc odležet v lednici.

Jakmile je hotovo, může přijít klobásová náplň. K mlýnku na maso je část na plnění klobás: tu nasadíme, pak přes ni přetáhneme vnitřnosti a můžeme začít cpát. Dbejte na to, abyste to dělali rovnoměrně a do vepřových střev se nedostal vzduch. Nechceme, aby při pečení prasklo.

Co ještě můžeme udělat, abychom tomu zabránili, je po naložení delších kusů párek trochu srolovat.

Můžete ji jíst smaženou i vařenou, ale vždy dbejte na to, abyste ji nikdy nepekli a nevařili při teplotě vyšší než 80 °C, protože riskujete, že bude méně šťavnatá a vysušená!

Dobrou chuť!